Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Приз Володимир, користувач 1ua
Володимир Приз
Тема: Оберігаючи основу життя
Для всіх нас вода – це життя. А для декого вона означає не лише життя, але й роботу, причому роботу улюблену, до якої ставляться з увагою і виконують її з натхненням. 6 червня своє професійне свято відзначають саме такі люди – працівники Новомиргородського міжрайонного управління водного господарства.

Для когось про їхній професіоналізм говорить той факт, що саме в Новомиргороді базується територіальне управління, в той час як чимало інших міжрайонних управлінь, які відповідають за певні галузі в нашому районі, базуються в Малій Висці та Новоукраїнці. А для нас – місцевих жителів – справжньою ознакою покликання водників є постійні акції для упорядкування різноманітних водойм. Наприклад, торік працювали співробітники водного господарства біля джерела на Панських горах, укріпили берегову смугу Кам янського водосховища, а нещодавно до свого професійного свята вирішили зробити подарунок всім, хто захоче відпочити у Кам янці – розчистили одне з джерел і зробили тут криничку.

Як розповів начальник управління Віктор Кравченко, насамперед були зроблені всі аналізи води. З ясувалося, що вода у джерельці високої якості – показники вмісту нітратів, фосфатів та інших мінеральних речовин значно нижчі за встановлені норми. Це пояснюється тим, що початок джерело бере з глибоких слоїв.

Зараз і відро тут є, щоб не боліла голова у відвідувачів, чим води зачерпнути, і дашок, щоб не падало листя у воду, і огорожа, і сторожа, щоб залишалося все на місці.

Тож пийте, люди добрі, користуйтеся дарами природи – і не забувайте згадати добрим словом тих, хто доклав своїх рук золотих до створення кринички.

Олена Белінська, 'Новомиргородщина'

P.S. До речі, прадавньою традицією нашого народу було оберігання водоймищ. Не годилося кидати у воду сміття, забруднювати її. За осквернення води слід було покаятись, бо буде кара. Хлопець, який збирався іти до війська, мав прочистити 12 джерел, щоб куля його не брала. Було повір я: хто криницю для громади викопає – його рід Бог оберігає, а хто не одну викопав – того Бог зразу до раю забирає.

І гадаю, що варто прислухатися до народної мудрості. Врешті, вода – це основа життя на нашій планеті.

11 червня 2010


1


  Закрити  
  Закрити